Україна підписала договір з Єгиптом про передачу засуджених осіб

Міністр юстиції України Денис Малюська і його колега з Єгипту Омар Марван підписали договір між країнами про передачу засуджених осіб. церемонія пройшла в онлайн-режимі.

Про це повідомила пресслужба Мін'юсту.

"Сьогодні в онлайн-режимі відбулася урочиста церемонія підписання договору між Україною та Арабською Республікою Єгипет про передачу засуджених осіб", – наголошується в повідомленні.

За словами Малюськи, підписання цього Договору Україною та Єгиптом "є важливим кроком для подальшого врегулювання питання взаємної передачі засуджених осіб" між країнами.

"З укладенням договору будуть створені належні правові підстави для ефективної співпраці між компетентними органами обох держав з питань передачі засуджених осіб", – уточнив міністр.

Відзначається, що у зв'язку з підписанням договору про передачу засуджених осіб в Україну скоро повернуться двоє українців, яких засудили в Єгипті до 25 років позбавлення волі.

Фото: Україна і Єгипет підписали договір про передачу засуджених осіб (minjust.gov.ua)

Нагадаємо, наприкінці травня Мін'юст не погодив наказ Мінінфраструктури Про обмеження термінів експлуатації вагонів через можливу підтримку великих компаній, які ввозять такий старий рухомий склад на територію України.

Зазначимо, у квітні 2021 року Держбюро розслідувань і Нацполіція проводили обшуки в" Укрзалізниці", ряді компаній, які брали участь у схемі незаконного постачання старих вагонів з Росії. У переліку компаній – "Альфара", "Пієспі капітал", "БГС Рейл". Крім того, обшуки проводили і в офісі у Адомаса Аудіцкаса.

Як повідомляло РБК-Україна, Міністерство юстиції повернуло наказ Міністерства інфраструктури "Про затвердження Порядку встановлення заборони експлуатації вантажних вагонів на залізничному транспорті", відмовивши йому в державній реєстрації. Тепер наказ повинен бути скасований.