Україна, ЄС, США і Німеччина повинні визначити “червоні лінії” по “Північному потоку-2”

Україна, ЄС, США і Німеччина повинні визначити "червоні лінії" по запуску "Північного потоку-2". Один із прикладів таких ліній – угода Росії та Угорщини про постачання газу в обхід української території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю "Радіо Совобода" віце-прем'єра-міністра України Ольги Стефанішиної.

"Для нас кейс з укладенням угоди між Угорщиною і Росією це про ті "червоні лінії", які записані в угоді (президента США Джо – ред.) Байдена і (канцлера Німеччини Ангели – ред.) Меркель про те, що вони не допустять зловживань на ринку після запуску "Північного потоку-2", – сказала Стефанішина.

Вона додала, що Україна спостерігає за цим процесом і намагається зрозуміти, чи є ця угода "червоною лінією". За її словами, на сьогодні видно, що для американських і німецьких партнерів все ще існує пряма загроза зриву контрактів і вимоги йти в обхід України, необґрунтована ціна на газ, політична ціна – це не "червона лінія", це не елемент гібридної війни.

"Тому я вважаю, що ми також почати розмову, щоб визначити "червоні лінії"для України, ЄС, США і Німеччини для впровадження цього проєкту ("Північного потоку-2")", – підкреслила Стефанішина.