Удар дронів-камікадзе по Києву: окупанти били хвилями, ППО знищили всі цілі

Війська РФ сьогодні вночі, 25 травня, намагалися вдарити по Києву дронами-каміказдами типу Shahed, але сили ППО знищили всі ворожі повітряні цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram КМВА.

"Ворог вкотре довів, що Київ залишається однією з головних його цілей у цій війні. Після найдовшої паузи в травні, війська РФ знову атакували Київ з повітря. Це вже дванадцятий напад на столицю цього місяця. Під час тривоги, що тривала більше 3 години, противник, за попередніми даними, застосував дрони Shahed", – йдеться в повідомленні КГВА.

Повідомляється, що ворог продовжує використовувати тактику ударів у кілька хвиль, з інтервалами між групами дронов, що атакують. Таким чином армія противника намагається досягти поставленої мети, у тому числі й виснажити нашу ППО.

Усі виявлені повітряні цілі, що рухалися у напрямку Києва, було знищено силами ППО, ударів по Києву не допущено.

Окупанти б'ють по Україні дронами-камікадзе

Нагадаємо, що вчора пізно ввечері, 24 травня, у Києві та області, а також низці регіонів масштабну оголосили повітряну тривогу.

Також вночі 22 травня в Україні у низці областей лунав сигнал повітряної тривоги. Як стало відомо на ранок, окупанти атакували Україну безпілотниками. Втім, усі ворожі цілі було знищено.

Крім того, вночі з 20 на 21 травня українські захисники на вотоці України збили чотири дрони-камікадзе типу Shahed-136/131.

Що відомо про іранські дрони-камікадзе "Шахед"

Ударні безпілотники "Шахед" сконструйовані та збудовані в Ірані. Їхнім головним завданням є завдання ударів на великих відстанях по статичних об'єктах. "Шахеди" вражають цілі методом самознищення. Серед відмінних рис роботи дронів – гучна робота двигунів внутрішнього згоряння та невисока точність. Окупанти запускають "Шахеди" із залізниці, автомобільних напівпричепів або корабельного транспорту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.