У звільнені Тростянець та Боромлю доставили гуманітарний вантаж, – голова Сумської ОДА

У суботу, 26 березня, українські військові спільно з місцевими жителями повністю звільнили Тростянець і Боромлю в Сумській області від російських загарбників. Після чого у звільнені громади направили гуманітарний конвой.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Сумської ОДА Дмитра Живицького.

"Як тільки військові дали дозвіл цивільним, ми виїхали туди з гуманітарним конвоєм у звільнені громади. Привезли людям медикаменти першої необхідності, життєво важливі ліки. Також заздалегідь сформовані продуктові набори, предмети гігієни, дитяче харчування та підгузки", – зазначив Живицький.

Він також розповів, що поки зв'язку в місті Тростянець майже немає. Тож із завтрашнього дня містом їздитимуть машини рятувальників із гучномовцем.

"Разом з капеланом і місцевими волонтерами будемо роздавати гуманітарну допомогу тим, хто цього потребує", – додав голова Сумської ОДА.

Гуманітарну допомогу доставили у звільнені Тростянець та Боромлю (фото: t.me/Zhyvytskyy)

Живицький підкреслив, що проводяться роботи, щоб якомога швидше відновити життя в місті. Зараз багато об'єктів по місту, в тому числі і лікарня, залишаються замінованими.

Тому він закликав місцевих жителів бути максимально обережними і при знаходженні підозрілих предметів відразу ж повідомляти про це військових.

"На завтра ми організували евакуацію людей, що залишилися без житла, до більш безпечних місць. Також будемо вивозити поранених, які потребують допомоги лікарів", – сказав він.

Нагадаємо, у Львові затримали чоловіків, які пересилали росіянам дані про обстріл і пересування військових.

Ми також писали про те, що, за словами президента Володимира Зеленського, окупанти кидають на поле бою нову секретну техніку.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.