У Вінницькій області хімзавод оштрафували на 150 млн гривень за шкоду навколишньому середовищу

У Вінницькій області хімзавод оштрафували на 150 млн гривень за шкоду навколишньому середовищу. Порушення виявила Держекоінспекція під час позапланової перевірки в червні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку керівника Державної екологічної інспекції України.

"На своїй земельній ділянці в м. Калинівка Вінницької області ТОВ "Укрхімресурс" створило шламосховище, яке складається з 13-ти ставків. Там зберігають відходи, що містять гудрон, а він відноситься до категорії небезпечних. В результаті земля площею 1,1 тис.кв. м. була засмічена", – повідомив Андрій Мальований, керівник Державної екологічної інспекції України.

З'ясувалося, що об'єкти ТОВ "Укрхімресурс" не мають оцінки впливу на навколишнє середовище за операціями поводження з небезпечними відходами. Це є грубим порушенням природоохоронного законодавства.

ГЕІ пред'явила підприємству претензію про відшкодування суми збитку, нанесеного навколишньому середовищу, для добровільної сплати в строк. Також направлено позов до Вінницького окружного адміністративного суду про припинення діяльності підприємства до усунення порушень.

Нагадаємо, що Мінекології має показати формулу держпідтримки для екомодернізації промисловості.

Також ми писали, що Україна ставить перед собою нереальні кліматичні амбіції.