У Twitter з’явився серйозний конкурент: соцмережу Bluesky відкрили для нових користувачів

Після року закритого тестування соціальна мережа Bluesky, створена колишнім виконавчим директором Twitter Джеком Дорсі, нарешті стала доступною для всіх. Раніше вступ до платформи був можливий лише за запрошенням, щоб переконатися, що технологія, на якій ґрунтується мережа, здатна витримати трафік. Про це повідомили на порталі TechCrunch.

Чим унікальна нова соцмережа

Bluesky вперше з'явилася у 2019 році за підтримки Twitter як новий стандарт децентралізованих платформ соціальних мереж.

Bluesky, яку вважають одним з потенційних конкурентів Twitter від Ілона Маска, наразі налічує близько 3 мільйонів користувачів. Однією з ключових особливостей мережі є її децентралізованість. Це означає, що в майбутньому кожен користувач матиме можливість створювати власні версії Bluesky з власними правилами та алгоритмами.

Джей Грабер, генеральний директор Bluesky, порівняв мережу з електронною поштою, де ніщо не заважає спілкуватися між користувачами різних поштових сервісів, таких як Gmail, Outlook або Yahoo Mail. Такий підхід, за словами Грабера, надає користувачам більше контролю над соціальною мережею.

Серед інших особливостей Bluesky – можливість підписуватися на стрічки, де алгоритми показують популярний контент у всій мережі або тільки той, який сподобався конкретному користувачеві. Також у мережі існують стрічки з тематичним контентом, наприклад, про науку або мистецтво.

У планах розробників є також додавання монетизації.

Джерело: 5692.com.ua