У Росії пригрозили ЄС і НАТО через блокаду Калінінграда Литвою

Росія вважає, що транспортна блокада Калінінградської області Литвою "розв'язує руки" Москві. При цьому в РФ пригрозили Євросоюзу і НАТО через рішення Литви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету РФ Андрія Климова в Telegram.

Він заявив, що "нахабна витівка Вільнюса" скасовує для Росії членство Литви в ЄС. Після цього Москва нібито перейде до вирішення проблеми будь-якими способами.

"Євросоюз, якщо він негайно не виправить нахабну витівку Вільнюса, сам же дезавуює для нас легітимність всіх документів про членство Литви в ЄС і розв'яже руки для вирішення створеної Литвою проблеми Калінінградського транзиту будь – якими обраними нами способами", – зазначив Клімов.

При цьому російський чиновник звинуватив також НАТО в транспортній блокаді Калінінграда, заявивши, що під ударом тепер знаходиться весь військово-політичний блок.

Нагадаємо, що Литва перестала здійснювати половину транзиту російських товарів до Калінінграда. Йдеться про вантажі, які потрапили під санкції ЄС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.