У Римі тисячі людей вийшли на акцію проти “паспортів здоров’я”. Поліція застосувала водомети

У столиці Італії Римі тисячі людей вийшли на акцію протесту проти введення "паспортів здоров'я" (Green Pass). Учасники маніфестації стали кидати в поліцейських петарди – у відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і водомети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство ANSA.

За його даними, протестувальники зібралися на площі Пьяцца-дель-Пополо в Римі. Потім учасники акції почали перекривати вулиці в центрі столиці, зупиняти автомобілі і нападати на поліцейських, кидаючи в них петарди і "паперові бомби".

У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ та водомети. Також між протестувальниками і поліцейськими спалахували сутички.

За даними агентства, на площу Пьяцца-дель-Пополо вийшли близько 10 тисяч осіб. Ще одна акція протесту проходить на Пьяцца-Бокка-делла-Веріта.

ITALY
The demonstration against the health pass escalates in #Rome.
Clashes begin to erupt in the capital while the #healthpass will be compulsory to work from October 15 in #Italy. #manifs9october #Roma #piazzadelpopolo #NoGreenPass pic.twitter.com/9HToYhrsGU

— Ignorance, the root and stem of all evil (@ivan_8848) October 9, 2021

Protesters being assaulted with tear gas and water cannons. Police seems to be in plain clothes. Very strange #NoGreenPass #HoldTheLine #italy #rome pic.twitter.com/0btMgkus36

— Campari Hold the line (@CampariWithSoda) October 9, 2021