У Полтаві відкрилося відділення екстреної допомоги міської лікарні

У Полтаві відкрилося нове відділення невідкладної допомоги Першої міської клінічної лікарні, створене за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Лікарня обслуговує більше 500 тис. жителів Полтавського району та прилеглих населених пунктів, здійснює більше 10 тис. госпіталізацій та понад 3 тис. операцій на рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.

Для створення нового відділення реконструювали приміщення старих приймального та пульмонологічного відділень і травмпункту. Якщо раніше площа приймального відділення обмежувалася 73 км. м, то тепер площа нового відділення екстреної допомоги – майже 1 тис. кв. м.

Нове відділення має зелену зону для пацієнтів, які звертаються самостійно за консультацією чи допомогою, травматологічний пункт, палати інтенсивної терапії, операційний блок, окремий бокс для інфекційних хворих, лабораторію. Передбачені приміщення для охорони, медичних працівників, роздягальня і реєстратура.

Все це дозволятиме уникати черг, розмежувати потоки пацієнтів та надавати медичну допомогу максимально оперативно.

"Нове відділення стало одним із найтехнологічніших в області. Держава за програмою президента спрямувала сюди 33 млн грн, більшість із яких використали на закупівлю обладнання. Жителі громади зможуть пройти високоточну діагностику на нових апаратах КТ, УЗД, рентгені й ендоскопі", – сказав т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Найближчим часом лікарня також отримає ангіограф і МРТ.

Нагадаємо, станом на кінець минулого року в Україні в межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" було зроблено понад 200 приймальних відділень.