У Польщі збільшать ліміт кількості людей на масових заходах

У Польщі підвищать обмеження щодо кількості гостей на великих зібраннях, таких як весілля, з 50 до 150. Нова кількість людей буде дозволена з 6 червня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Адам Недзельський, передає Reuters.

При цьому люди, які були щеплені проти коронавірусу, не будуть враховуватися в цьому ліміті 150 осіб, уточнив міністр.

Зазначається, що таке рішення прийнято в рамках послаблення запровадженого через COVID-19 карантину. Наразі у Польщі спостерігається зменшення кількості випадків коронавірусу.

Нагадаємо, раніше у Польщі обговорили можливість зняття всіх обмежувальних заходів, які запровадили в країні через коронавірус. До таких обмежень відноситься проведення масових заходів, яке все ще під забороною.

Завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Центральної клінічної лікарні константі Шулджиньскі заявив журналістам, що зараз в Польщі і послаблювати особливо нема чого, адже епідемічні обмеження значною мірою вже зняті. Він нагадав, що коронавірус у Польщі поки ще нікуди не подівся. Тому всі подальші послаблення обмежень стосуватимуться вакцинованих поляків.

З 7 червня пропонуватимуть щеплення проти COVID-19 дітям у віці 12-15 років. Також країна приєднується до схеми сертифікатів вакцинації ЄС для спрощення подорожей між країнами блоку під час пандемії.