У Німеччині закликали соціал-демократів виключити Шредера з партії

Прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія (СРВ) Хендрік Вюст вимагає від керівництва Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) виключити з партії колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера після його інтерв'ю The New York Times, де він заявив, що не шкодує про свою позицію по відношенню до Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Крім того, глава уряду СРВ зажадав виробити новий регламент, який повинен чітко встановити, що фінансове забезпечення ексканцлерів, а також колишніх федеральних президентів може бути передбачено тільки в тому випадку, якщо їм не надходять кошти від інших держав.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц вже закликав Шредера піти у відставку з постів в російських державних енергетичних компаніях.

Зазначимо, що Шредер з 2017 року очолює наглядову раду директорів державної нафтової компанії "Роснафта". Крім того, він є головою комітету акціонерів компанії Nord Stream AG, оператора газопроводу "Північний потік", а також займає аналогічну посаду в Nord Stream 2 AG – операторі газопроводу "Північний потік-2".

На початку лютого стало відомо, що Герхард Шредер висунутий до складу ради директорів російського державного концерну "Газпром".

Після чого Союз німецьких платників податків і депутати Бундестагу закликали Шредера відмовитися від офісу і співробітників в Берліні, які довічно надаються колишнім главам уряду ФРН коштом платників податків.

Нагадаємо, Шредер в інтерв'ю The New York Times заявив, що не шкодує про свою позицію стосовно РФ, попри російську агресію в Україні. При цьому, він не бачить своєї провини в колишніх проросійських настроях Берліна.

Раніше Олаф Шольц зазначив, що ембарго на російський газ не покладе край війні проти України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.