У Кремлі вигадали ще один спосіб виправдати окупацію частини України, – британська розвідка

У Кремлі мають намір продовжувати русифікацію окупованих територій. За допомогою псевдовиборів хочуть легалізувати захоплення частини України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 1 лютого 2023 року голова Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що регіональні вибори відбудуться на "приєднаних" територіях України 10 вересня 2023 року.

"Включення виборів у той же день голосування, яке заплановане по всій Росії, наголошує на прагненні керівництва представити території як невід'ємні частини федерації", зазначається у зведенні.

За даними британської розвідки, проведення "виборів" слідує за зусиллями з "русифікації" окупованих територій, які включають зміну систем освіти, зв'язку і транспорту.

"Попри те, що у Росії виборцям більше не доступний значний демократичний вибір навіть на регіональних виборах, лідери, швидше за все, висунуть аргумент, що нові вибори ще більше виправдовують окупацію", – вважають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія продовжує дії щодо "інтеграції" окупованих районів України. Однак вони навряд вплинуть на хід війни

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.