У Кам’янському на честь захисника встановили меморіальну дошку

У п’ятницю, 6 жовтня, відбулося відкриття меморіальної дошки на честь випускника кам’янської гімназії № 17 Олександра Малофєєва. Захисник України загинув 26 червня 2022 року на Донеччині.

На церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні вдова та діти Олександра Малофєєва, директор Департаменту з гуманітарних питань КМР Наталія Рева, настоятель козацької церкви Пресвятої Покрови, ієромонах Феодосій (Алісов). Віддати шану воїну з квітами в руках прийшли рідні, побратими, представники ГО “Родини загиблих Героїв захисників України” (голова Олександр Самойлович), педагоги, учні, жителі мікрорайону.

Право відкрити меморіальну дошку було надано вдові захисника Оксані Малофєєвій та директору гімназії Ірині Мартиненко. Перед присутніми виступили побратими Олександра. Багато скорботних і теплих слів прозвучало на адресу Героя.

“Віднині два товариші, два бойові побратими Віталій Мосьпан та Олександр Малофєєв, щодня посмішкою зустрічатимуть всіх біля входу в гімназію та нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Олександра та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Олександр віддав найдорожче – своє життя, захищаючи кордони нашої України.

Ми завжди будемо пам’ятати наших Героїв. Вони загинули заради мирного неба та щасливого майбутнього нашої країни! Вічна пам’ять героям! Світла пам’ять про них назавжди залишиться у наших серцях”, – йдеться у повідомленні на ФБ-сторінці гімназії № 17.