У Херсонській області окупанти змушують підприємців співпрацювати з ними, – Денісова

У Херсонській області окупанти змушують місцевих підприємців отримувати тимчасові дозволи на роботу та погрожують конфіскацією майна. Росіяни намагаються примусити людей до співпраці. З метою тиску здійснюється об’їзд місцевих підприємств.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уповноважену ВР України з прав людини Людмилу Денісову.

В першу чергу під репресії потрапляють виробники харчової продукції, до яких вони приїжджають зі зброєю та вимагають продовжити працювати.

Також рашисти ставлять умови – працювати можна буде лише за наявності «тимчасового дозволу» на роботу від "військово-цивільних адміністрацій". В разі відмови обіцяють змінити керівництво та персонал підприємств.

"Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях – це воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни", – повідомила Людмила Денісова.

Нагадаємо, у Херсонській області російські окупанти вчиняють рекет та пиячать прямо на позиціях. Ці факти підтверджують перехоплені Службою безпеки України телефонні розмови російських військових.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.