У Харківській області через лісову пожежу згоріла майже половина села Студенок (відео)

Внаслідок масштабної пожежі у селі Студенок Харківської області згоріли або були пошкоджені вогнем 308 будинків. Це майже половина населеного пункту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook начальника Слідчого управління ГУ Національної поліції у Харківській області Сергія Болвінова.

За його словами, після пожежі в селі Студенок правоохоронці досліджують кожен сантиметр території. Зокрема, для цього задіяли дрони, а слідчі обходять кожне подвір'я.

"Знищені або пошкоджені полум'ям тут 308 будинків – це майже половина села. Згоріла й будівля старостату. Зараз фіксуємо руйнування та збитки, працюємо з тими, хто втратив житло. Щоб отримати статус потерпілих, люди звертаються до поліції", – розповів Болвінов.

За даними правоохоронців, пожежа розпочалася з лісгоспу в Донецькій області, а через сильні пориви вітру з боку Святогірська швидко перекинулася на Студенок.

Поліція Донецької області наразі з’ясовує причини займання.

Масштабна пожежа у Харківській області

Нагадаємо, 2 вересня у селі Студенок, що у Харківській області, було зафіксовано масштабну лісову пожежу на площі майже 1200 га. У зв'язку з цим було ухвалено рішення евакуювати місцевих мешканців.

Як повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов, причиною пожежі стали воєнні дії російських окупантів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.