У Газі обстріляли лікарню. ЦАХАЛ заявив про ракетний удар “Ісламського джихаду”

В Секторі Гази заявили про обстріл лікарні – місцева влада заявляла про півтисячі жертв. Армія оборони Ізраїлю заявила, що удар стався через невдалий запуск ракети "Ісламського джихаду".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

В ЦАХАЛ заявили, що "аналіз оперативних систем вкезує на те, що в Секторі Гази терористи випустили ракетний шквал який пройшов у безпосередній близькості від лікарні Аль-Ахлі в Газі під час удару".

"Розвідувальні дані з багатьох джерел, які ми маємо в руках, вказують на те, що "Ісламський джихад" відповідальний за невдалий запуск ракети, яка влучила в лікарню в Газі", – додає ЦАХАЛ.

До цього Al Jazeera заявляли, що нібито ізраїльська ракета зруйнувала будівлю місцевої лікарні, через що є щонайменше 500 жертв.

Ситуація в Ізраїлі

7 жовтня бойовики ХАМАС із Сектору Газа атакували південь та центр Ізраїлю. По території Ізраїлю було випущено тисячі ракет і снарядів. Наразі відомо вже про 11 українців, які загинули під час масованого нападу терористів.

Також The New York Times повідомляло, що Ізраїль звернувся до США з проханням про надання надзвичайної допомоги на суму 10 млрд доларів.

Сьогодні стало відомо, що ЦАХАЛ завдав нових ударів по штаб-квартирі терористів ХАМАСу в Секторі Газа та банку, через який фінансувалася їхня діяльність. Також убито бойовиків, які мали намір закласти вибухівку на території Ізраїлю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.