У Чернігівській області госпіталізували трьох людей з ботулізмом

У Чернігівській області троє людей потрапили в лікарні з ботулізмом. Причина захворювання в усіх випадках – риба в'ялена непатрана.

Про це повідомляє Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зокрема, захворів 34-річний мешканець Чернігова, 38-річна та 67-річний мешканці Чернігівської області. Наразі хворі знаходяться на лікуванні у медичних закладах обласного центрую

Всього в поточному році ботулізмом захворіло 7 осіб.

"Спеціалістами ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України" проводиться розслідування випадку захворювання та лабораторні дослідження для підтвердження діагнозу", – йдеться в повідомленні.

Громадян попереджають, що споживання риби в'яленої непатраної, виготовленої з порушенням технології, є небезпечним для здоров'я.

Як відомо, ботулізм – це важке харчове отруєння, викликане споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Симптоми найчастіше з'являються поступово, немає різких підйомів температури, тому виникає ілюзія несерйозності хвороби.

Надалі з'являється порушення зору – двоїння предметів, важкість читання, пов'язане з паралічем очних м'язів. Одночасно виникають спрага, сухість слизових оболонок і розлад ковтання.

Раніше у Харківській області виявили ботулізм у двох жінок, які вживали в їжу в'ялену рибу.