У Британії можуть заборонити утримання слонів у зоопарках: тварини страждають у неволі

У Великобританії можуть заборонити на законодавчому рівні утримання слонів у зоопарках. Відповідні рекомендації розглядає уряд країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Elephant Welfare Group було доручено розробити засновані на фактах рекомендації щодо поліпшення утримання слонів та їх благополуччя у Великобританії. Повідомлення припускають, що він рекомендуватиме заборонити утримання слонів у неволі, що покладе край століттям цієї практики.

Президент Фонду Born Free Вілл Треверс зазначив, що тварини в неволі страждають від ряду психологічних і фізичних недуг.

"Коли ми знаємо, що ми можемо зробити набагато краще для слонів, захищаючи їх і величезні території, які їм потрібні, щоб вони могли жити в дикій природі", – сказав він.

Звіт EWG, що входить в Британсько-ірландську асоціацію зоопарків і акваріумів, готувався 10 років. У ньому говориться, що рішення, прийняті урядом щодо майбутнього слонів у Великобританії, будуть ґрунтуватися на доказах, а не на думках.

Треверс каже, що будь-яка заборона, швидше за все, матиме поетапний підхід.

"Я думаю, що це буде прогресивний процес, при якому слони або повернуться в дику природу, або будуть перешкоджати ввезенню або розведенню слонів", – сказав він.

Він також припустив, що слонів можуть залишити жити в заповідниках з величезною територією.

Зараз в 11 зоопарках Великобританії знаходиться 51 слон.

Нагадаємо, гігантські панди більш не вважаються вимирущим видом тварин. Про це заявила влада Китаю.