У Байдена виявили ще одну партію секретних документів

Намагаючись продемонструвати співпрацю з Міністерством юстиції, особистий адвокат Байдена сам повідомив, що цього тижня в будинку президента були знайдені додаткові секретні документи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

"Оскільки у мене є дозвіл безпеки, я поїхав до Вілмінгтона (штат Делавер, там знаходиться будинок Байдена – ред.) в четвер увечері, щоб допомогти надати документ, який особистий адвокат президента знайшов у середу, до Міністерства юстиції… Поки я передавав його представникам Міністерства юстиції, які супроводжували мене, серед матеріалів з ним було виявлено п’ять додаткових сторінок із грифами секретності, загалом шість сторінок. Співробітники міністерства юстиції відразу їх забрали", – пояснив адвокат Білого дому Річард Заубер.

Також у суботу Заубер, опублікував хронологію подій щодо виявлення секретних документів в особистому кабінеті Байдена та його будинку у Вілмінгтоні, намагаючись продемонструвати співпрацю з розслідуванням Міністерства юстиції.

Нагадаємо, раніше у власному офісі президента США Джо Байдена виявили 10 секретних документів. Зокрема, там міститься інформація про Україну, Іран та Велику Британію.

Своєю чергою Байден заявив, що був здивований такою знахідкою, а також зазначив, що зміст документів йому невідомий.

Раніше схожий скандал почався навколо Трампа. У серпні 2022 року ФБР провело обшук у маєтку колишнього президента США у його маєтку Мар-а-Лаго Флориді і виявило там секретні документи, які екс-президент, попри правила, не здав до Національного архіву, коли залишав посаду глави держави.

Тоді Байден, коментуючи подію, назвав цей вчинок "безвідповідальним".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.