У Байдена пояснили затримку з вибором нового посла в Україні

Білий дім поки не знайшов підходящого кандидата на посаду посла США в Україні. Команда Джо Байдена з обережністю підходить до цього питання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Джо Байден займає пост президента США вже майже рік. За цей час він встиг висунути претендентів на посади керівників американських дипмісій у ряді країн, але не в Україні.

"Навіть деякі з найбільш сфокусованих на Україні законодавців не в курсі щодо можливої кандидатури, це ознака того, що" правильна людина" ще не знайдений", – йдеться в статті.

"Це незрозуміло", – заявив виданню колишній американський посол на Україні Вільям Тейлор.

За його словами, представники адміністрації, з якими він підтримує контакт, не можуть відповісти на питання, чому кандидат на пост посла в Києві досі не оголошений.

"Я зовсім недавно запитував-в понеділок", – зазначив Тейлор.

Сентатор-демократ Джин Шейхін заявила, що США повинні якомога швидше призначити посла в Києві, щоб підтримати Україну в критичний момент перед загрозою РФ.

Як пояснює Politico, найчастіше в якості можливого претендента на посаду посла США в Україні називають кадрового дипломата Бріджит Брінк, яка зараз є американським послом у Словаччині. Рідше згадується посол США в Греції Джеффрі Пайєтт.

Він вже очолював дипмісію США в Києві в 2013-2016 роках. У свою чергу інший колишній посол у Києві Стівен Пайфер заявив виданню, що Христина Квін, яка зараз є тимчасовим повіреним у справах США на Україні, "чудово виконує свою роботу".

"Чому б не призначити її?"- задався питанням Пайфер.

Раніше стало відомо, що США не планують призначати спеціального представника від Держдепу щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.