У Афганістані зафіксували землетрус магнітудою понад 6 балів, є загиблі

Сейсмологи зафіксували потужний землетрус регіоні Гіндукуш в Афганістані ввечері вівторка, 21 березня. Його магнітуда склала 6,6 бала за шкалою Ріхтера.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Al-Jazeera.

За попередніми даними, епіцентр землетрусу було зафіксовано за 40 кілометрів на південний схід від Джурма в регіоні Гіндукуш в Афганістані. При цьому підземні поштовхи відчували жителі сусідніх Узбекистану, Казахстану, Пакистану та Індії.

За словами речника уряду Афганістану Забіхуллах Муджахід, всі медичні центри було переведено в стан підвищеної готовності.

Пізніше метеорологічний департамент Пакистану повідомив про афтершоки магнітудою 3,7 в районі Гіндукуш, вони відчувались уздовж кордону країни з Афганістаном.

Фото: у Афганістані зафіксували землетрус магнітудою понад 6 балів (twitter.com/pmdgov)

Однак пізніше стало відомо про двох загиблих у Пакістані. Окрім цього понад 20 будинків зазнали пошкоджень через поштовхи.

"10-річна дівчинка у Сваті та 24-річний чоловік у Нижньому Дирі загинули, коли обвалилися стіни їхніх будинків", – сказано в повідомлення.

У пакистанській провінції Хайбер-Пахтунхва понад 300 людей отримали поранення – з них 15 отримали легкі травми, а понад 200 людей втратили свідомість внаслідок поштовхів.

Нагадаємо, 14 березня біля узбережжя Греції стався землетрус магнітудою 5,3 бала.

Крім того, 12 березня в Румунії стався землетрус, магнітуда якого склала 4,2 бала за шкалою Ріхтера.

Додамо, що 5 березня біля узбережжя Перу стався землетрус магнітудою 5,5 бала.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].