Тимошенко запевнила, що в України є всі можливості безболісно пережити опалювальний період

З робочим візитом Дніпропетровщину відвідала голова політичної партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко. Під час конференції народний депутат повідомила, що для легкого проходження опалювального сезону, потрібно розпочати підготовку до зими вже зараз. Про це народний депутат повідомила під час прес-конференції 15 червня.

За словами Юлії Тимошенко, першочергово на потреби людей треба направити український газ і атомну електроенергію за доступною ціною та покласти на склади 2,5 мільйона тонн вугілля вітчизняного видобутку.

«Нам треба переглянути докорінно тарифну політику. І зараз настав час розв’язати цю ситуацію. У нас є український газ, ціна на який мінімум вдвічі нижча від тої, що була попередньої зими. І українці, боронячи свою країну, переживаючи таку біду, заслужили, щоб їм віддали український газ за доступною ціною», – вважає голова «Батьківщини».

Вона зауважила, що також першочерговим завданням для влади є забезпечення житлом людей, які його втратили внаслідок бойових дій. Для цього варто зробити експертизу по кожному зруйнованому об’єкту – і не після перемоги, а невідкладно, адже «не можна взимку людей залишити без житла».

«Україна може сьогодні забезпечити відновлення того житла, яке потребує ремонту, а також інвентаризувати гуртожитки, санаторії тощо для того, щоб можна було розселити людей, житло яких не підлягає відновленню. Але цим треба займатися вже зараз, щохвилини. В пріоритеті – проблеми людей», – наголосила Юлія Тимошенко.