Тихановська вимагає санкцій проти причетних до скандалу з білоруською легкоатлеткою

Тихановська вимагає санкцій проти причетних до скандалу з білоруською легкоатлеткою. Також вона закликає керівництво МОК провести розгляд і розслідування щодо керівного складу НОК Білорусі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Телеграм-канал Світлани Тихановської.

"Сьогоднішній день показав, що захоплення літака RyanAir – це не винятковий випадок, а тільки початок міжнародного терору, який влаштував колишній президент", – заявила Світлана Тихановська. Лідер білоруської опозиції повідомила, що Крістіна Тімановська – це доказ того, що будь-який білоруський спортсмен, відправлений на Олімпіаду, може стати заручником, якщо знайде в собі сміливість заговорити. "Жоден білорус, який покинув кордон Білорусі, не знаходиться в безпеці, тому що його можуть спробувати викрасти, як Крістіну Тімановську або Романа Протасевича", – додала Тихановська.

Світлана Тихановська також подякувала НАУ, Білоруському фонду спортивної солідарності та білоруській діаспорі за швидку, скоординовану роботу, яка допомогла захистити спортсменку від насильницької депортації до в'язниці, МОК і владі Японії за оперативну реакцію, а також Чехію, Словенію та Польщу за пропозицію притулку для Крістіни. Білоруська опозиціонерка запропонувала внести в санкційні списки, а також посилити санкції ЄС і США "проти режиму, його гаманців, і всіх, хто підтримує режим".

"Ми наполягаємо, що білоруські спортсмени – це гордість нашої країни, а не власність режиму. І зараз моральний обов'язок міжнародного співтовариства – дати рішучу реакцію на спроби викрадення білорусів з територій демократичних держав", – повідомила головна опозиціонерка Білорусії.

Нагадаємо, що у Білорусі скандал зі спортсменкою на ОІ-2020. Її намагаються силою повернути до Мінська.

Також Тихановська закликала МОК розслідувати дії Білорусі щодо спортсменів на ОІ.