Територіальна цілісність України відповідає глобальним інтересам, – Білий дім

Територіальна цілісність України відповідає глобальним інтересам. Інтересам США відповідає забезпечення стабільності у всій Європі.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

Крім того, Псакі повідомила, що згодна із закликом прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, що стосується майбутнього контакту між Москвою і Вашингтоном на вищому рівні.

Пєсков раніше закликав "не віддаватися екзальтованим, емоційним" очікуванням від запланованих на вівторок переговорів президента Росії Володимира Путіна і Байдена.

"Я б сказала, що, звичайно, ми розглядаємо територіальну цілісність України як таку, що відповідає життєво важливим інтересам, глобальним інтересам, інтересам глобальної спільноти. А нашим американським інтересам відповідає забезпечення стабільності у всій Європі. Але в подальші визначення Я заглиблюватися не стану", – підкреслила Псакі.

Вона не пояснила, скільки часу глава адміністрації США планує присвятити в ході майбутнього відеодзвінка російському лідеру Україні, а скільки – розвитку домовленостей, досягнутих на червневому саміті в Женеві.

"Ми, безумовно, очікуємо, що Україна буде великою темою обговорення. Але є й інші теми, які, як ми очікуємо, отримають певну увагу двох лідерів", – заявила з цього приводу Псакі.

За її словами, більш детально на цю тему Білий дім може висловитися по завершенні бесіди Путіна і Байдена.

Зазначимо, що про розробку жорстких санкцій проти Росії у Вашингтоні заявили напередодні переговорів Байдена і Путіна. Віртуальна зустріч президентів відбудеться вже завтра, 7 грудня. Очікується, що американський лідер спробує відрадити Путіна від вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден оголосив про підготовку комплексу заходів проти Росії у разі її вторгнення в Україну.

Зазначимо, на початку грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про підготовку США "пекельних санкцій" проти Москви через Україну.