Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача ЗСУ: які завдання стоять перед Україною

Олександр Сирський, новопризначений головнокомандувач Збройних сил України, зробив першу важливу заяву щодо майбутніх завдань та викликів, які стоять перед українською армією. Він підкреслив, що лише постійне удосконалення методів ведення бойових дій дозволить досягти успіху. Про це повідомили в його офіційному Телеграм-каналі.

Які завдання стоять перед Україною

Призначення Олександра Сирського на посаду головнокомандувача ЗСУ відбулося вчора, 8 лютого, після повідомлення президента України Володимира Зеленського про звільнення з цієї посади Валерія Залужного.

Однією з головних задач, на якій наголосив Сирський, є чітке й детальне планування дій усіх органів військового управління з урахуванням потреб фронту у новітній зброї. Також він підкреслив важливість найшвидшого та раціонального розподілу необхідних ресурсів для бойових дій, а також знання потреб фронту та ситуації на кожній його ділянці.

Сирський також зазначив, що життя й здоров’я військовослужбовців є головною цінністю армії, тому дотримання балансу між виконанням бойових завдань і відновленням частин та підрозділів залишається актуальним завданням. Він також висловив впевненість у важливості запровадження нових технічних рішень та масштабування успішного досвіду, наприклад, застосування безпілотних систем та сучасних засобів радіоелектронної боротьби.

Джерело: 5692.com.ua