Сирський усунув начштабу Сил безпілотних систем, його перевірить СБУ

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський прийняв рішення про проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Там зазначили, що рішення про додаткову перевірку ухвалено за результатами засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони.

На час перевірки Гладкий буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою.

Як повідомлялося раніше, в медіа було опубліковано інформацію про те, що дружина Гладкого нібито має російський паспорт і після початку окупації Криму мешкала на півострові, а донька військового нібито брала участь у спортивних змаганнях у Севастополі під прапором РФ.

Ця інформація з’явилася після того, як в липні 2016-го Гладкий був призначений начальником штабу – першим заступником командувача ВМС ЗСУ, а вже у 2018 році був звільнений з цієї посади.

Тоді в Міноборони пояснили, що причина звільнення – неналежне виконання службових обов'язків, і відкинули "припущення деяких ЗМІ про інші причини звільнення".

Начштабу Сил безпілотних систем

Кілька тижнів тому Гладкий був призначений на посаду начальника штабу Сил безпілотних систем.

У ЗСУ зазначили, що Гладкий є офіцером з багаторічним досвідом служби у та має відповідну військову освіту. У 2020-2023 роках обіймав посади заступника начальника Об'єднаного штабу Командування Об’єднаних сил та заступника Командувача Об'єднаних сил ЗСУ.

Гладкий проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії виконував завдання на різних важливих напрямках.

3 вересня Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про Збройні сили України". У структурі ЗСУ створюється окремий рід сил – Сили безпілотних систем.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.