Сирський простими словами пояснив доцільність оборони Бахмута

Тривала оборона Бахмута доцільна з військової точки зору. Бої за місто мають важливе значення не лише для ворога, а й для нас.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на інтерв’ю командувача східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського агентству "Інтерфакс-Україна".

"Адже протягом декількох місяців на цьому напрямку ми стримуємо наступ ворога і не даємо йому збільшувати фронт. Окрім того, ми завдаємо ворогу значних втрат – знищуємо їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку", – сказав Сирський у відповідь на прохання пояснити простими словами військову доцільність оборони міста.

За його словами, подальше утримання Бахмута має важливе значення для оборони з декількох причин:

місто є важливим вузлом оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;
Бахмут є вдало розміщеною природною фортецею, яка оточена річками та розміщена на пагорбах, що сприяє веденню оборони;
також захисту міста сприяє наявність багатоповерхової забудови та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутовка, де ведуть оборону наші війська;
бій щодо оволодіння містом є специфічним видом бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для військ, які вели наступ в умовах лісостепу;
Бахмут є частиною Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід противника у фланг та тил угруповань наших військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Нагадаємо, у квітні Росія активізувала наступ на Бахмут. За даними британської розвідки, сили міноборони РФ та групи "Вагнера" покращили взаємодію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.