Синоптики розповіли, коли та де в Україні вдарять перші заморозки

Загалом, синоптики обіцяють, що до кінця цього тижня на більшості територій України збережеться тепла і ясна погода. Проте в деяких регіонах, зокрема в Карпатах, очікується значне зниження температури повітря, особливо вночі, коли вона може опуститися до 0° або навіть до невеликого мінуса. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко, передає 5692.com.ua.

Температурний прогноз на тиждень

За прогнозом Діденко, до кінця тижня на території України очікується тепла і суха погода. Це означає, що більшість українців зможуть насолодитися приємними сонячними днями без ризику для своїх планів. Температура повітря вдень буде коливатися в межах +20-26° на більшості територій країни, за винятком Закарпаття та Карпат, де температурні показники будуть трохи нижчими — +18-22°.

Найбільше зниження температури варто очікувати в Карпатах, де вночі може бути дуже прохолодно, особливо у високогір'ї. Там температура може опуститися до 0° або навіть до слабкого мінуса. Це створює особливі умови для тих, хто планує перебування в горах, особливо під час ночівлі на природі. Тому варто бути готовими до прохолодних ночей і вчасно подбати про теплий одяг.

Погода на 19 вересня

У четвер, 19 вересня, прогнозується дещо неоднорідна погода в різних регіонах України. Наприклад, у східних, центральних та південних областях можливий сильний вітер. Особливо слід бути обережними жителям півдня Одеської області, де можливі короткочасні дощі. У інших регіонах, включно з Києвом, погода залишиться сухою та сонячною.

Джерело: 5692.com.ua