Субота Бюджету участі

Партисипативні практики все частіше і активніше охоплюють територіальні громади великих міст. Цьому сприяють форуми, семінари і тренінги, що проводяться досвідченими фахівцями  з організації процесу подання проєктів бюджету участі. У Кам’янському 25 січня в юнацькому відділі центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбувся черговий семінар «Субота Бюджету участі».

На сьогодні понад півсотні проектів проходять процес документального оформлення, а кілька десятків заявок незабаром мають надійти. Більшість проектів стосується територіального благоустрою та облаштування дитячих чи медичних закладів необхідним обладнанням.

Заради популяризації громадського бюджету посадовці Кам’янського міськвиконкому проводять зустрічі з потенційними авторами проектів у громадських закладах: в Центрі дитячої творчості, в ДДТУ, бібліотеці тощо. Наступного тижня кілька таких зустрічей заплановано провести в вищих навчальних закладах міста.

 «Люди поступово приходять до того, що громадський бюджет – це їхня, насамперед, ініціатива. Вони можуть змінювати місто на свій розсуд – ось чому повинен навчити досвід громадського бюджетування», — коментують ініціатори форумів для авторів проектів свої дії.