Стріхарський розповів подробиці з’їзду “Слуги народу”: на партію чекає перезавантаження

ХІІІ з‘їзд партії "Слуга народу" ознаменувався декількома важливими подіями – обранням нової очільниці, депутатів та прискоренням виконання напрямків передвиборчої програми.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пост народного депутата Андрія Стріхарського в Facebook.

"Політична сила має трансформуватися відповідно до політичних викликів. Тому під час чергового з‘їзду ухвалено відповідні рішення: розробка нової редакції Статуту партії, яка передбачатиме перезавантаження Політради, створення партійної Дисциплінарної комісії та вищого керівного органу партії", – розповів нардеп.

За його словами також передбачена розробка законопроектів за напрямками:

пенсійне страхування;
покарання за корупційні дії у ЗСУ та Міноборони;
матеріальне забезпечення працівників освіти;
раціональне поводження з відходами та будівництво сміттєпереробних заводів;
впровадження невідворотності покарань для працівників силового блоку та прокуратури за перевищення службових повноважень.

Також Стріхарський привітав нову очільницю партії Олену Шуляк з обранням на посаду та нових депутатів, які нещодавно доєднадися до депутатського корпусу: Сергія Кострійчука, Сергія Козира та Віталія Войцехівського.

"Депутати склали присяги та офіційно приєдналися до команди «Слуга Народу» у Верховній раді України", – додав політик.

Як повідомлялось, на з'їзді політичної партії "Слуга народу" обрали нову голову партії. Нею стала заступниця голови фракції СН у Верховній раді Олена Шуляк.

При цьому її попередник Олександр Корнієнко склав повноваження голови партії "Слуга Народу", щоб зосередитися на роботі в якості першого заступника спікера Верховної ради України.