Стало відомо, про що домовлялися дипломати Путіна із Заходом за спиною в України

Кремль просив Захід не постачати зброю в Україну в обмін на розблокування портів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника голови Міністерства внутрішніх справ Віктора Андрусіва.

"За моєю інформацією, росіяни пропонували наступну модель: Захід не дає нам ракети, вони виходять на рубежі Луганської і Донецької областей, після того сідають за переговори, розблоковують порти для вивезення зерна і пропонують нові умови для енергоносіїв", – каже він.

За словами Андрусіва, враховуючи деякий маленький успіх минулого тижня на фронті – ці пропозиції звучали дуже привабливо.

"Плюс заступник Лаврова сказав, що Росія вже готова розблокувати порти і зробити гуманітарні коридори для зерна", – додає він.

Водночас, на думку Андрусіва, західні партнери добре розуміють, що домовленості з Путіним нічого не варті, поки він не програв.

"Тому ключове завдання – завдати йому військової поразки в Україні. І лише після цього можна буде обговорювати мирні формати", – резюмував радник міністра МВС.

Раніше повідомлялось, що Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) закликає відкрити порти в Одесі та інші чорноморські порти України, які зараз блоковані російським флотом, щоб допомогти впоратися з кризою голоду у світі, що насувається.

Також ми писали, що Росія після повномасштабного вторгнення заблокувала в портах України близько 90 млн. тонн зерна. Його планували відправити до інших країн.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.