Стало відомо, коли глава МАГАТЕ відвідає Курську АЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає Курську атомну електростанцію у вівторок, 27 серпня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву гендиректора МАГАТЕ.

"Враховуючи серйозну ситуацію, я особисто очолюю місію МАГАТЕ на Курській атомній електростанції (ХАЕС) у Російській Федерації", – заявив Гроссі.

Він зазначив, що безпека всіх атомних електростанцій є центральною та фундаментальною проблемою для агенства.

"Після нових подій і посилення військової активності поблизу Курській АЕС я уважно стежив за розвитком подій. Важливо, щоб ми були присутні, коли агентство покликано виконувати свій мандат із забезпечення використання ядерної зброї в мирний спосіб", – додав глава МАГАТЕ.

За його словами, єдиний спосіб, у який МАГАТЕ може підтвердити інформацію щодо ситуації на Курській АЕС, – це самостійно оцінити те, що відбувається.

"Я повторюю, що безпека та захищеність ядерних об’єктів ні за яких обставин не повинні бути під загрозою. Це ситуація, що розвивається, і коли я завтра приїду на станцію, життєво важливо побачити ситуацію з перших рук і обговорити модальності подальших дій, які можуть знадобитися для оцінки умов ядерної безпеки та безпеки Курської АЕС", – наголосив Гроссі.

Що передувало

Нагадаємо, минулого тижня американське видання Bloomberg повідомило, що найближчими днями генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі хоче відвідати Курську АЕС в Росії, а потім поїхати до Києва.

Він очікує, що зможе поговорити з президентом України Володимиром Зеленським щодо операції ЗСУ в Курській області.

Пізніше глава МАГАТЕ підтвердив намір відвідати Курську АЕС.

Зазначимо, російські пропагандисти неодноразово заявляли, що ЗСУ хочуть захопити Курську АЕС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.