США заявили про готовність підтримати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

США підтримають Фінляндію і Швецію в прагненні вступити в НАТО. За словами заступника американського держсекретаря з політичних справ Вікторії Нуланд, країни потрібно оцінювати за стандартами Альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг Нуланд у Держдепартаменті.

"Ми завжди готові підтримати Фінляндію і Швецію, якщо захочуть поговорити про членство в НАТО. Ми готові зробити це", – сказала Нуланд.

Вона додала, що Швецію і Фінляндію потрібно оцінювати за стандартами НАТО. При цьому Нуланд уточнила, що в ці країни стабільні і в них сформувалася усталена демократія.

"Тому ця розмова (про членство в НАТО – ред.) буде дещо іншою, ніж з іншими країнами, які тільки переходять до демократичних систем і мають проблеми з корупцією, економічними реформами, демократичною стабільністю тощо", – уточнила представник Держдепу.

Нагадаємо, у своєму новорічному зверненні прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марі допустила можливість вступу країни в НАТО.

Зазначимо, наприкінці грудня минулого року міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде рішуче відкинула вимогу Росії про те, щоб НАТО не приймала нових членів.