США розгорнули батарею ППО THAAD в Ізраїлі, – Пентагон

Американські військові розгорнули батарею протиповітряної оборони THAAD в Ізраїлі. Цей крок має посилити інтегровану систему ППО Ізраїлю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Пентагону.

Прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер повідомив, що за вказівкою американського президента Джо Байдена міністр оборони США Ллойд Остін санкціонував розгортання батареї THAAD і пов’язаного екіпажу військового персоналу США в Ізраїлі, щоб допомогти зміцнити протиповітряну оборону Ізраїлю.

"Батарея THAAD посилить інтегровану систему ППО Ізраїлю. Ця дія підкреслює тверду відданість Сполучених Штатів захисту Ізраїлю та захисту американців в Ізраїлі від будь-яких подальших атак балістичними ракетами з боку Ірану", – повідомили в Пентагоні.

Водночас за словами Райдера, це лише частина ширших змін, які армія США зробила в останні місяці, щоб підтримати оборону Ізраїлю та захистити американців від нападів Ірану та збройних формувань, пов’язаних з Іраном.

Варто зауважити, що це не перший раз, коли Сполучені Штати розгорнули батарею THAAD у даному регіоні.

Президент наказав військовим розгорнути батарею THAAD на Близькому Сході минулого року після атак 7 жовтня для захисту американських військ та інтересів у регіоні.

А ще до цього Сполучені Штати розгортали батарею THAAD в Ізраїлі у 2019 році для навчання та інтегрованих навчань ППО.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що США передадуть Ізраїлю системи протиракетної оборони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.