США накрили сильні снігопади. Тисячі будинків залишилися без електрики, рейси скасовуються

Східне узбережжя Сполучених Штатів накрили сильні снігопади. Через негоду тисячі будинків залишилися без електрики, а авіарейси по всій країні скасовують.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Майже 55 млн людей отримали попередження про снігопади від середньої Атлантики до Нової Англії. У десяти штатах, від Вірджинії до Мена, зберігається попередження про снігову бурю.

За ніч в деяких районах Середньої Атлантики і Північного Сходу випало від 5 до 15 сантиметрів снігу, і ще більше снігу ще на підході.

Найсильніший сніг прогнозується в районах Лонг-Айленда, Нью-Йорка, Род-Айленда, Массачусетса, Нью-Гемпшира і Мена. Разом з тим холодне арктичне повітря опустилося на Флориду. У Майамі завтра температура повітря може опуститися до рекордно низьких за останнє десятиліття.

Current radar loop depicts an area of moderate-to-heavy snow extending from the Delmarva Peninsula to Eastern Massachusetts. The combination with gusty winds will continue producing nearly impossible travel at times today along immediate coastal regions and parts of New England. pic.twitter.com/npFnPghT7s

— NWS Weather Prediction Center (@NWSWPC) January 29, 2022

У штаті Нью-Джерсі через негоду залишилися без світла майже 400 будинків, а в Род-Айленді без електрики залишилися більше ніж 100 будинків.

"One for the record books" — Winter Storm Kenan lashes East coast with heavy snow, fierce wind. https://t.co/ms9SglhZz4 @Reuters #noreaster #blizzard2022 #Kenan #WinterStormKenan #NewYork #bostonweather #NewJersey #nywx #mawx #njwx
Video/Earth Update pic.twitter.com/F76DPaRDUW

— Dan Behringer (@DanBehringer221) January 29, 2022

Губернатор Род-Айленду Ден Маккі попросив Білий дім оголосити надзвичайну ситуацію в регіоні через снігопади.

Just a normal Saturday in January here in the Northeast. pic.twitter.com/GeHxqs84TW

— KeithG28 (@KeithG028) January 29, 2022

При цьому в штаті Массачусетс понад 117 тисяч людей залишилися без електрики оскільки на регіон обрушився потужний ураган. Більшість відключень в Массачусетсі відбувається на Кейп-Коді і вздовж південного узбережжя.

У штаті також ввів заборону на рух великогабаритних вантажівок і тягачів по міжштатних автомагістралях. При цьому жителів штату закликали не виїжджати нікуди без необхідності.

Welp I guess Kai isn't going out this way today. This has to be a solid 4 foot drift.#SomersetMassachusetts @weatherchannel @JimCantore @TevinWooten #WinterStormKenan pic.twitter.com/61OFl7Aihd

— Amy P (@AmyKristin824) January 29, 2022

В Нью-Йорк йде безперервний і постійний снігопад, а жителів закликали утриматися від поїздок. В той самий час в місті спостерігаються проблеми з роботою метро, проте поки його вирішили не закривати.

Скасування рейсів

Через снігопади в США скасували понад 3500 рейсів, як по країні, так і за її межі.

В аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку скасовані 72% рейсу на приліт і 80% рейсів на виліт, в аеропорту "Ла-Гардія" – 97%, в Ньюарку – 91%. На 30 січня скасовані вже більше ніж 800 рейсів.

Snow still coming down at a good rate in Spring Lake. Very windy along the beach. #WinterStormKenan @AccuRayno @MikeBWeather @nynjpaweather @News12NJ @JGodynick @JimCantore #WinterStorm @tristateweather pic.twitter.com/Eq3tzATWcc

— Rocco Constantino (@OfficialMLBRFC) January 29, 2022