США хочуть знайти “шляхи просування” відносин з РФ на саміті в Женеві, – Псакі

США хочуть знайти "шляхи просування" відносин з Росією на майбутньому саміті в Женеві. Не в інтересах Штатів мати ворожі відносини з РФ.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, передає СNN.

Вона підкреслила, що між США і Росією є відмінності і Штати хочуть "знайти шлях вперед", додавши, що зустріч Президентів Росії і Сполучених Штатів відповідає інтересам США, оскільки в Білому домі хочуть "прийти у відносинах з Росією до того, щоб вони були більш стабільними і передбачуваними".

Псакі також виділила кілька сфер, в яких у Росії і США є "можливість істотно просунутися в плані взаємодії".

"Ви згадали кібератаки, скупчення сил на кордоні з Україною, тему прав людини. Це можливість обговорити всі ці питання, але також і ті, де ми можемо працювати вперед, – це стратегічна стабільність, переговори з Іраном. Всі вони будуть частиною дискусій з Росією наступного тижня", – зазначила вона.

Нагадаємо, зустріч Байдена і Путіна відбудеться 16 червня в Женеві. Як говорили в Білому домі на початку червня, серед питань будуть кібератаки, які останнім часом все частіше здійснюються проти США.

Більше про майбутню зустріч Байдена і Путіна читайте в матеріалі "Ніякого "перезавантаження". Чого чекати світу і Україні від зустрічі Байдена і Путіна".