США хочуть повернути РФ до виконання договору про стратегічні ядерні озброєння, – Держдеп

Держдеп Сполучених Штатів Америки вживатиме контрзаходи, щоб повернути сторони до виконання умов договору СНО-ІІІ.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

Сполучені Штати Америки намагатимуться повернути Росію до виконання умов двостороннього договору СНО-ІІІ, про подальше взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь

"Ми вважаємо, що Росія вже порушила договір. Втім, у загальному контексті США продовжать оцінювати наступні кроки щодо невиконання рф договору та розглядатимуть додаткові контрзаходи. Ми продовжуємо робити все можливе, щоби повернути сторони до виконання вимог", – заявив Пател.

Раніше ми писали, що Росія не повідомляла США про зміни в обміні даними про ядерну зброю відповідно до Договору про стратегічні наступальні озброєння.

Нагадаємо, генерал США Марк Міллі заявив, що Росія, Китай та Іран протягом багатьох років створюватимуть проблеми для світової безпеки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].