США цього тижня оголосять дипломатичний бойкот Олімпіади в Пекіні, – CNN

Адміністрація американського президента Джо Байдена оголосить на цьому тижні, що урядові чиновники США не будуть присутні на Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні. Таким чином, буде оголошено дипломатичний бойкот ігор.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Очікується, що на цьому тижні адміністрація Байдена оголосить, що офіційні особи уряду США не будуть присутні на Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні, і оголосять про дипломатичний бойкот", – пише видання, посилаючись на кілька джерел.

При цьому уточнюється, що він не стосуватиметься учасників змагань, зокрема спортсменів. Американські атлети теж зможуть брати участь в Олімпійських іграх.

Як стало відомо, Рада національної безпеки обговорювала бойкот "в приватному порядку", стверджує ЗМІ. Дипломатичний бойкот передбачає відмову офіційних осіб від поїздки на Олімпіаду через порушення прав людини і агресії Китаю по відношенню до Тайваню.

Варто відзначити, що Вашингтон вже раніше повідомляв, що розглядає можливість введення бойкоту Олімпіади у Пекіні. У листопаді Білий дім зазначав, що рішення з цього питання ще не прийнято. Відомо, що ймовірність бойкоту розглядають Великобританія і Австралія.

Нагадаємо, в кінці жовтня група американських сенаторів запропонувала бойкотувати Олімпіаду в Пекіні.

Крім того, раніше пройшла віртуальна зустріч Байдена з китайським лідером Сі Цзіньпіном. В ході бесіди йшлося про права людини та питання безпеки.