Спікер Пентагону відповів про допомогу США для ударів України по російським НПЗ

Спікер Пентагону Патрік Райдер відповів, чи надає США можливості для ударів України по російським НПЗ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг спікера Пентагону Патріка Райдера.

Спікер заявив, що допомога США Україні призначена лише для захисту та повернення власної території. Для ударів по російським НПЗ Вашингтон допомоги не надає.

"Допомога, яку ми надаємо Україні, призначена для того, щоб вона могла захистити та повернути свою суверенну територію. Ми не надаємо жодної допомоги для використання поза цими межами. Наша увага зосереджена на тому, щоб вони могли захистити себе", – сказав Райдер.

Допомога США Україні

Конгрес США ще минулої осені не може дійти згоди на прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні.

Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 млрд доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд. Проти законопроекту виступав речник Джонсон. Він заявляв, що хоче, щоб у документі також були жорсткі заходи щодо охорони американських кордонів від мігрантів.

Раніше ми повідомляли, що за інформацією Politico, адміністрація президента США Джо Байдена веде переговори зі спікером Палати представників Майком Джонсоном щодо допомоги Україні

Також ми писали, що Білий дім закликав Джонсона просувати проект за допомогою України, схвалений Сенатом.

До речі, президент України Володимир Зеленський нещодавно в інтерв'ю The Washington Post заявив, що без американської допомоги Україні доведеться відступати на фронті.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.