Шуляк: “Слуга народу” приєднується до Альянсу лібералів та демократів Європи

"Слуга народу" стала повноправним членом партії "Альянс лібералів і демократів за Європу" (ALDE), яка є фактично конфедерацією політичних партій європейських країн.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову партії СН Олена Шуляк, виступаючи на саміті партії Альянс лібералів і демократів у Дубліні.

"Ми впевнені, що приєднання нашої партії до Альянсу лібералів і демократів буде значущою подію як для української, так і для європейської політики. "Слуга Народу" посилить ALDE так само як Україна посилить Євросоюз", – сказала Шуляк.

На національному рівні партії-члени ALDE беруть участь в урядах 12 з 27 країн ЄС. Усі вони, зазначають у "Слузі народу", сповідують спільні цінності свободи та міцної демократії, принципи верховенства права та вільної економіки.

"Для нас партії, що входять до ALDE, є взірцями політичних сил, відданих спільним цінностям єдиної Європи. А в Україні сьогодні ведеться боротьба за цінності свободи і демократії, боротьба за Європу та її майбутнє", – додала Шуляк.

За її словами, приєднання до "політичної сім’ї" партії ALDE в якості повноправного члена для СН є одним з ключових пріоритетів в міжнародній політиці.

У "Слузі народу" також переконані, що початок офіційного партнерства з лібералами Європи допоможе заручитися підтримкою європейських колег в умовах, коли Україна захищає себе та всю Європу від російської навали.

Також це дасть можливість для просування інтересів України на рівні Європи, заявила заступниця голови фракції СН, віце-президент ALDE в ПАРЄ Євгенія Кравчук.