Що з’їсти перед сном: експерти розповіли, які солодощі допоможуть міцніше спати

Вживання їжі занадто пізно перед сном може погіршити сон, проте це стосується не всіх продуктів. Деякі солодощі, навпаки, сприяють якісному нічному відпочинку і допомагають краще виспатися.

Що фахівці рекомендують їсти за годину до сну, пише УНІАН.

Які смачні продукти позитивно впливають на сон

На думку експертів, вживання чорного шоколаду принаймні за годину до сну може призвести до продуктивнішого нічного сну.

Це пояснюється тим, що темний шоколад сприяє виробленню серотоніну – гормону щастя, який допомагає людям регулювати тривогу та почуватися більш розслабленими. Крім того, поки ми спимо, ця хімічна речовина бере участь у перемиканні між швидким та повільним сном.

Покращити сон, як зазначають експерти, можуть також банани, мигдаль, волоські горіхи або арахісове масло, якщо вживати їх перед сном.

Споживання арахісового масла пізно ввечері як корисного перекусу може поліпшити якість вашого сну, а також стабілізувати рівень цукру в крові та підтримати ріст м'язів, – кажуть фахівці.

За словами дослідників, арахісове масло, крім серотоніну, також містить триптофан. Це амінокислота, яку організм використовує для вироблення мелатоніну – гормону, який повідомляє організму про готовність до сну.

Користь для сну бананів пояснюється вмістом магнію, який допомагає збалансувати внутрішній годинник організму і збільшити вироблення мелатоніну.

Тим же, хто просипається серед ночі та не може заснути через почуття голоду, експерти рекомендують вживати перед сном сир, який забезпечує ситість надовго.

Джерело: 5692.com.ua