Що найкраще їсти на сніданок: 5 ідеальних продуктів, які забезпечують ситість і бадьорість

За словами медиків, сніданок дуже важливий для організму та впливає не тільки на самопочуття протягом дня, а й на стан здоров'я загалом. Тому важливо не пропускати ранковий прийом їжі та обирати для нього правильні продукти. Що варто їсти на сніданок, розповіла лікарка-дієтологиня Наталія Самойленко, пише ELLE.

За словами дієтологині, продукти, які ми обираємо для першого прийому їжі, впливають на швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну протягом дня. Тому в жодному разі на сніданок не можна їсти солодке, оскільки це призводить до вивільнення великої кількості інсуліну.

Далі вже не ми керуємо собою — ми стаємо заручниками інсуліну, тягнути на солодке вас буде протягом усього дня, — пояснила вона.

Які 5 продуктів слід вживати на сніданок

Щоб сніданок був ситним та здоровим, на вашій тарілці мають бути п'ять видів продуктів.

Цільнозернові крупи

Гречка, кіноа, пшоно, амарант, дикий рис – ці каші не лише наповнять організм поживними речовинами та енергією, а й допоможуть надовго зберегти відчуття ситості.

Овочі

Овочі – як сирі, так і термічно оброблені, мають доповнювати кожен прийом їжі. Наталія наголошує, що овочі мають складати половину від загального обсягу їжі за добу.

Лляне насіння

Насіння льону дуже корисне і близьке за складом до екзотичного чіа. Воно містить омега-3, білок, клітковину, залізо, калій, магній і фосфор. Додавання льону до ранкових страв допоможе нормалізувати роботу серцево-судинної та травної системи.

Яйця

Дієтологіня називає цей продукт "справжнісінькою протеїновою бомбою" та радить вживати варені яйця, омлет або яйця пашот.

Білі сири

Чудово підходять для сніданку домашній сир, бринза, сулугуні, моцарела, фета, адигейський сир.

Джерело: 5692.com.ua