Що можна їсти на ніч і не гладшати: порада фітнес-тренера

Багато хто з нас любить перекусити перед сном. Зазвичай це щось шкідливе обо солодке, адже хочеться потішити себе наприкінці дня.

Але чи знали ви, що їжа перед сном може бути не лише смачною, а й корисною?

Про продукти, які можна і треба їсти перед сном розповіла фітнес-тренерка і телеведуча каналу СТБ Марина Боржемська на своїй сторінці в Instagram.

Які продукти не зашкодять вашему здоров’ю, якщо їх з’їсти перед сном

Білок

Якщо вам дуже хочеться щось пожувати перд сном, то потрібно обирати саме білкову їжу. Білок завжди корисний для організму. Білок майже не містить жиру та здатен забезпечити ситість надовгий час, а також допоможе уникнути нічного переїдання.

Продукти із високим вмістом білка: тофу, хумус, бобові, індичку, яйця пашот та молоді сири.

Риба

Риба багата на вітамін В6 або Омега-3. Саме ці вітаміни беруть активну участь у виробленні мелатоніну та серотоніну.

Саме тому приготовлена ​​на пару або на грилі риба з невеликою порцією овочів — це ідеальна вечеря, про яку всі говорять.

Мигдаль

Горіхи дуже багаті на вітаміни, один з яких — магній. Магній є одним із ключових компонентів для жіночого здоров’я. Він також розслабляє м’язи, а це дуже добре допомагає після активних навантажень. Невелика жменька мигдалю перед сном допомагає швидко вирішити проблему безсоння.

Мигдаль краще вживати до шостої або сьомої години вечора та не більше п’яти-шести штук.

Ромашковий чай

Одна чашка ромашкового чаю стимулює синтез гліцину — найважливішої речовини, яка нормалізує та активує процеси захисного гальмування у центральній нервовій системі. Ромашковий чай зменшує психоемоційну напругу, підвищує розумову працездатність.

Джерело: 5692.com.ua