Що буде, якщо партнери не підтримають план перемоги: відповідь Зеленського

Відмова західних країн підтримати план перемоги стане серйозною помилкою, хоча Україна продовжить битися, але їй буде значно важче. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками засідання Європейської ради.

«Що буде, якщо наші партнери не підтримають план або не нададуть необхідні пункти?» – запитав Зеленський, уточнивши, що план передбачає постачання зброї, запрошення до НАТО та економічне посилення України.

За словами президента, план також передбачає інвестиції в Україну та захист її ресурсів, щоб вони не дісталися Росії та її союзникам. «Якщо підтримки не буде, ситуація для нас ускладниться. Це стане свого роду привілеєм для Росії. Слабкість України означає посилення Росії, і я вважаю це великою помилкою», – додав Зеленський.

Він також підкреслив, що Україна може отримати пакет стримування, включно з далекобійною зброєю, до офіційного членства в НАТО. Це запрошення, на його думку, буде сигналом, що Україна перебуває на шляху до Альянсу.

Зеленський пояснив, що перед тим як застосовувати військову силу, завжди існує можливість запропонувати дипломатичне рішення: «Зупиніть війну, або ми зупинимо вас».

На запитання, чи стане неможливим проведення другого саміту миру без виконання пунктів плану, наприклад, без запрошення до НАТО, Зеленський відповів, що саміт відбудеться в будь-якому разі. Однак, на його думку, без підтримки Україна буде слабшою, особливо якщо на саміті з'являться представники Росії.

Джерело: 5692.com.ua