Сексуальнопросвітницькі заходи відбулися у Кам’янському

Нещодавно Центр молодіжних ініціатив спільно з Благодійним фондом «Живе серце» та Громадською організацією «Youth Up» організовували серію просвітницьких заходів з питань підвищення сексуальної культури молоді.

На зустрічах розкрили наступні важливі теми:

  • Безпека та культура згоди;
  • Секс, задоволення, контрацепція, ІПСШ. 

Сексуальна культура є складовою загальної культури особистості, результатом її статевого розвитку та ідентифікації.  Формування сексуальної культури  молоді сьогодні вимагає висококваліфікованої підготовки педагогів та психологів, педагогічної просвіти батьків, пильної уваги громадськості до проблем статевого виховання та сексуальної просвіти молоді, вважають організатори заходу. 

Доречі,  у ролі спікера виступала кваліфікована сексологиня – Ірина Кобзєва, сертифікована тренерка з комплексної сексуальної освіти, голова громадської організації «Два береги».

Головне завдання зустрічей: виховати культуру інтимних почуттів (симпатію, дружбу, кохання), сформувати поняття про біологічні та соціальні закономірності розвитку особистості, психологічні особливості поведінки чоловіків та жінок, навчити самоповазі та повазі до представників протилежної статі, відповідальності за власні вчинки, сформувати у молоді навички здорового способу життя.

На занятті з сексуальної освіти було розглянуто не лише фізіологічні та емоційні аспекти сексу – велику увагу приділено практичним питанням безпеки. Заняття для тих підлітків, котрі бажали розібратися в своїй сексуальності, аби вміти будувати здорові стосунки та взаємини, бути впевненими та обізнаними з базових питань власної та протилежної статі.