Секретар міської ради Олександр Залевський: “День Незалежності – це перекличка патріотів”

24 серпня в Кам’янському відбувся “Марш Незалежності”. В ньому взяли участь більше сотні активістів з різних патріотичних, волонтерських та ветеранських організацій. Секретар міської ради Олександр Залевський, що був співорганізатором заходу, назвав цей марш перекличкою патріотів, що зібрались для того, аби показати кам’янчанами, що досі є люди, готові захищати рідне місто та Україну.

Я хочу подякувати всім, хто долучився. Ми дуже швидко узгодили проведення маршу. В умовах війни – це перекличка патріотів, щоб ми побачили один одного, зрозуміли, що нас багато. А містяни побачили, що захист є, і є люди, які готові їх обороняти, – заявив Олександр Залевський.

О 10 ранку, біля пам’ятнику Матері і дитини зібрались представники патріотичних організацій та політичних партій міста – ВО “Свобода”, ВМГО “Сокіл”, ВО “Яворина”, Штаб національного захисту, “Державна ініціатива Яроша”, “Патріот 2015” ветерани та волонтери. Марш пройшов до Меморіалу героїв загиблих війні на Донбасі. Під час ходи лунали пісні та гасла “Слава Україні” – “Героям Слава”. Загалом, захід налічував до 150 активістів.

Біля Меморіалу вшанували всіх полеглих у боротьбі за незалежність України, до поклали квіти. До Маршу долучилися і представники міської влади, які, за сумісництвом є співорганізаторами заходу – депутат від ВО “Свобода” та секретар міської ради Олександр Залевський та заступник голови організації “Патріот 2015” та начальник управління екології міськради Богдан Наполов. Квіти до Меморіалу також передав міський голова Андрій Білоусов.