Секрет вашого імені: названо 10 чоловічих та жіночих імен, які запрограмовані на щастя та успіх

Як стверджують фахівці, ім'я людини напряму впливає на характер та особистісні якості людини. Тому ще наші предки придавали цьому велике значення і давали дітям такі імена, які б наділяли міцним здоров'ям, незламним характером і щасливою долею.

Кожен народ має імена із значенням "щастя, щасливий". Про десять наймилозвучніших жіночих і чоловічих імен, які притягують щастя та удачу, розповідає ТСН.

Макар

Це популярне нині ім'я має грецьке походження і означає "щасливий, блаженний". Так називали у Стародавній Греції головного бога Зевса.

Рада

Старослов’янське ім’я, яке перекладається як "радісна, щаслива". Це ім'я досить популярне у поляків, болгар і сербів.

Зіта

Це ім’я має латинське походження, а не індійське, як вважають багато людей, і означає "щаслива". Воно набуло популярності в Угорщині, а європейці надають перевагу його іншій версії – Фелічіта.

Тихон

Це ім'я має цікаве походження. Так називали давньогрецьку богиню щастя й удачі Тюхе, одним з атрибутів якої було славнозвісне Колесо Фортуни. Зараз ним часто називають хлопчиків у скандинавських країнах. Найбільш популярні версії – Тіко, Тікі, Тіхо.

Веніамін

Це ім’я, яке перекладається дослівно як "щасливий син", згадується ще у Старому Завіті. У США це ім’я звучить дещо інакше – Бенджамін.

Фелікс

Наразі це ім’я досить поширене у скандинавських країнах. Так називали непереможного бога війни Марса у Стародавньому Римі, але тоді це було не іменем, а прізвиськом – щасливчик, пустунчик долі.

Єфросинія

Це ім’я з давньогрецьким корінням, яке перекладається як "радість", "блаженство". Так у грецькій міфології називали міфічну істоту, що приносила людям радість і щастя.

Лайма

Цим іменем, яке у дослівному перекладі означає "мати щастя", балти називали свою богиню щастя й талану. Вона також вважалася в міфології покровителькою закоханих та родинного вогнища. Ім’я Лайма шановане у прибалтійських країнах.

Бенедикт

Це ім'я має латинське походження і перекладається як "щасливий, благословенний". У таких країнах, як Швеція та Німеччина, воно є одним з найпоширеніших імен.

Летиція

Це ім'я означає "щастя", "радість", "краса". У Стародавньому Римі богиня Летиція була покровителькою веселощів і багатства. Таке ім’я популярне в Європі і має багато варіацій – Летісія, Летіша, Лейтіс.

Джерело: 5692.com.ua