СБУ викрило шпигунку з Росії: відео

Співробітники Служби Безпеки України викрили агента Росії, що працювала в інтернеті в інтересах агресора. За словами самої шпигунки, десь рік тому з нею зв’язалась людина з Росії та запропонувала створювати групи в соцмережах, в яких планувалось об’єднати українців, які підтримуть терористичні республіки “ДНР” та “ЛНР”, а також схвалюють дії російського режиму на міжнародній арені.

Згодом, після успішного виконання завдання та оголошення позачергових виборів, куратор поставив нову задачу. Вона полягала у створенні інформаційних сайтів, де агентка розміщувала новини про різні політичні сили, які б розпалювали ворожнечу між їх прихильниками. Метою було провокувати людей на силове повалення конституційного ладу в Україні. За всі ці послуги жінка отримувала гроші від Москви.

Однак плани російської агентури провалились. Управління Служби безпеки України в Дніпрі, де живе шпигунка, викрила її злочинну діяльність. Вдома в неї знайшли комп’ютер, з якого вона вела свою діяльність. Цікаво, що біля нього жінка тримала фото радянського тирана – Йосипа Сталіна. Нині шпигунці загрожує звинувачення за ч.2 статті 109 Кримінального кодексу України (Дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного  ладу, або на захоплення державної влади). Якщо суд визнає її винною, то шпигунка проведе від п’яти до десяти років за ґратами.