Сбербанк відстежує росіян, які жертвують гроші на українську армію

Російський Сбербанк відстежує своїх клієнтів, які передають гроші на потреби Збройних Сил України. Їхні дані банк передає в Росфінмоніторинг.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

"Люди, які фінансують Збройні сили України, відстежуються банком як самостійно – з використанням комплексу різних інструментів, включаючи моніторинг соціальних мереж, так і за допомогою інформації, що надходить від третіх осіб. За отриманими відомостями проводиться аналіз підозрілої діяльності клієнта профільними службами банку", – йдеться у листі заступника голови фінансової організації Белли Златкіс до першого заступника голови комітету Держдуми РФ з освіти Яни Лантратової.

При цьому адміністрація банку передає інформацію про перекази, які можуть йти на військові цілі, до Росфінмоніторингу.

"Банк розглядає питання щодо реалізації таких операцій з точки зору, передбаченої пунктом 11 статті 7 федерального закону "Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму" і надсилає до Росфінмоніторингу інформацію відповідно до пункту 3 статті 7 зазначеного закону", – сказано у документі.

До речі, верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що шостий пакет санкцій проти Росії включатиме відключення Сбербанку від міжнародної системи SWIFT.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.