Саудівська Аравія завдала авіаударів по хуситах в Ємені

Коаліція під керівництвом Саудівської Аравії завдала серію авіаударів по столиці та стратегічному місту в Ємені Сані та Ходейді, які утримують повстанці-хусити.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Нічні авіаудари були нанесені через день після того, як повстанці, яких підтримує Іран, атакували нафтобазу в саудівському місті Джидда.

За словами бригадного генерала Турки аль-Малкі, який керує силами Арабської коаліції, повітряні удари були нанесені по "джерелам загрози" для Саудівської Аравії, повідомляє державне саудівське інформагентство SPA.

Також він заявив, що коаліція перехопила і знищила два дрони з вибухівкою рано вранці в суботу, а самі безпілотники були запущені з цивільних нафтових об'єктів в Ходейді, утримуваних хуситами.

За даними ЗМІ хуситів, ракети вразили електростанцію, заправну станцію і державне управління соціального страхування в столиці Ємену. У районі Сани Хадда загинуло щонайменше вісім людей і були поранені ще чотири людини, в тому числі жінки і діти.

У Ходейді прес-служба хуситів повідомила, що коаліція завдала ударів по нафтових об'єктах в порушення Угоди про припинення вогню від 2018 року, що поклала край багатомісячним бойовим діям в Ходейді, через який проходить близько 70% комерційного і гуманітарного імпорту Ємену. Під удари також потрапив Порт-Саліф на узбережжі Червоного моря.

У місії ООН висловили стурбованість з приводу авіаударів і закликали воюючі сторони "зберігати цивільний характер портів і уникати завдання шкоди цивільній інфраструктурі".

Раніше повідомлялося, що 26 березня влада Саудівської Аравії оголосили про початок військової операції проти єменських хуситів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.